1. Klovni
2. hymy leveä naamalle on maalattu
3. peittää valtameren kyynelten
4. Aina ihmisten keskellä silti sisällään vain pieni lapsi yksin pimeässä
5. Tanssii ja nauraa mutta silti ei mielessä mitään suunnitelmaa tulevaisuudesta
6. Kauniita sanoja ja suuria suunnitelmia kannattelee ja valtavia valheita osaamisesta ja tietämyksestään ruokkii
7. Kuin ilmapallo on hänen egonsa paisunut ja herkkä
8. On pysähtynyt kuin seisahtunut hetkeen menneeseen lailla suolapatsaan vanhan testamentin
9. Rakkauttaan hän peittelee sitä salaa häpeää
10. Mutta ei toisten tunteisiin koskaan itse vastaa yksin jää
11. Eikä tällä voimia jatkaa eikä rohkeutta antautua kohtalon virran vietäväksi
12. Haluaa olla aina valoissa tähtenä taivaalla mutta itseään ei yhtään arvosta ja kuin tyhjää on hän itselleen
13. Kuten kaikki suunnitelmat sanat lupaukset
14. Peilit hän särkee ei kestä katsoa itseään
15. Vain hymy maalattu piilottaa hirviön
16. Totuudesta erottaa jota kestä  hän ei kohdata
17. Itkisi jos ei kyyneleet vain vettä suolaista
18. Tuska on pinttynyt kuin se ihoon tatuoitu olisi
19. Ja niin hän taas peilin murskaa ja sitten taas tanssii nauraa ja hymyilee
20. Klovni, hymy leveä naamalle on maalattu ...

Minä olen numeroinut kohdat mitä mä selvennän että käsitätte koko kokonaisuuden ja eri lauseiden yhteyden toisiinsa. Aloitetaan.
1. Klovni kuvaa tässä tapauksessa ihmistä ja tämän "koomista" olemassa oloa. 2. "maalattu hymy" kertoo ihmisen egon ja sisäisen minän konfliktista. 3. kuten oikeidenkin ihmisten kanssa voi joskus tuska olla näkymätöntä. 4. tämä on omaa ajatustani, ajatus siitä yksin jäämisen pelosta mikä on niin vahva että se erottaa meidät muista ihmisistä jollain syvemmällä tasolla.  5. Toisinaan teemme asioita vailla ajatuksia ta vailla suunniltelmia huomisesta, huonoin seuraamuksin. 6. tämä kuvaa ainakin minua ihmisenä. 7. ihmiset saattavat vaikuttaa vahvoilta ja mahtavilta mutta ovat alttiilta pienillekkin kolhuille. 8. jotkin ihmiset eivät vain voi hyväksyä olevansa väärässä ja lopettavat oppimisen, mikä on mielestäni tärkein osa henkistä kasvamista. 9. rakkaus on vaikea asia kaikille, ja pelko toisen menettämisestä joskus estää rakkauden ilmaisun ja siitä nauttimisen. 10. ihmiset usein torjuvat toisensa ja sitten se tapahtuu myöhemmin toisin päin. 11. kaiken suunnittelun alle kadotamme joskus kykymme elää tätä hetkeä. 12. kuvaa ainakin minua, minulla on nimittäin pieni tarve tulla huomioiduksi, jos olet eri mieltä kommentoi ja todista itsesi vääräksi ;) . 12- 13 - 14  tässä on erillainen tapaus sen voi lukea erikseen tai yhtenä lauseena.  "kuin tyhjää on hän itselleen kuten kaikki suunnitelmat sanat lupaukset" joillekkin ihmisille millään ei vain ole väliä  eikä lupaukset ole minkään väärtejä. "kaikki suunnitelmat sanat lupaukset, peilit hän särkee" joskus ihminen tuntuu vain polttavan kaiken takaanaan ja edessään. 14. joskus ihminen ei kestä totuutta itsestään. 15. on olemassa oikeasti pahoja ihmisiä. ole varovainen ja mieti mitä ihminen oikeasti tavoittelee hyvien tekojensa takaa. 16. jotkin asiat ihminen vain työntää syrjään eikä halua hyväksyä niitä. 17. ihmiset kärsivät hiljaa osaamatta ilmaista tuskaansa. 18. jotkin arvet eivät parane koskaan. 19 mutta ihminen on myös hyvä unohtamaan asioita, unohtaen koko elämisen dilemman sysäten syrjään epävarmuuden, palaten takaisin "mukavuus alueelle." 20. tuskaa seuraa taas hetken onnellisuus ja sitten kaikki alkaa alusta. 

Joo eli tossa on tavaraa johon perehtyä tai lukea vain tuon runon ja tehdä omat johtopäätökset. Älä ota tuota runoa tai sen avausta liian vakavasti. Haluankin sanoa että tuo runo paisui vähän lapasesta. Sori :( . Lopuksi . Elämä on tosi kaunis asia ja sen huonot hetket ja jopa pieni sisäinen tuska tekee iloisista ja onnellisista asiosta vähän kirkkaampia. Jos sulla on huono olla puhu asiasta, saat varmasti toisen mielipiteen joltain joka näkee sinun ongelmasi ulkoapäin eli kaempaa ja samalla voi vertailla niitä sinulle ja todeta "No aikanakin sulla on sähköä, tietokone, internet ja katto pään päällä! " ole siis onnellinen. öitä.